Home

Dome in brief

Marketing based only

Cases

News

How to find us

Dome people

Links

English   |   Deutsch   |   Español   |   Nederlands

KAREL AALBERS SPREEKT OP CRUYFF INSTITUTE
 

Het Johan Cruyff Institute is in november met de Master Module Sport & Recht van start gegaan. Een mooie diverse klas met o.a. werknemers van sportorganisaties en ex (top)sporters. De afgelopen bijeenkomsten stonden in teken van diverse juridische onderwerpen zoals portretrecht, ambushmarketing, bestuurdersaansprakelijkheid, merkrechten en media & sport. Afgelopen maand zijn de onderwerpen merkrechten, media & sport, arbeidsrecht en Europees recht behandeld. Aansprekende gastsprekers zoals Karel Aalbers (oud-bestuurder Vitesse), Jaap de Groot (hoofdredacteur Telesport), Tanja Manders (senior sponsor manager Heineken) maakten tijdens de bijeenkomsten een koppeling naar de praktijk.


De bijeenkomsten in januari stonden in teken van merkrechten en media & sport. Onder begeleiding van advocatenkantoor Bird & Bird werden deze onderwerpen theoretisch belicht. Advocate Linda Brouwer (Bird & Bird) leidde de sessie over merkrechten. Zij werd bijgestaan door Tanja Manders die als Senior Sponsor Manager bij Heineken prima kon inspelen op de theorie en met behulp van praktische voorbeelden de studenten een kijkje kon geven in de keuken van de marketing/sponsor afdeling van Heineken.


Natascha Linssen (Bird & Bird) werd in haar verhaal ondersteund door de hoofdredacteur van Telesport, Jaap de Groot. Onderwerpen als pers accreditatie, uitzendrechten en rectificatie kwamen tijdens deze interessante presentatie aan bod Rob Jansen, directuer Sport-Promotion B.V. en bekend zaakwaarnemer in de voetbalwereld en John Kaptijn van vakbond vereniging de Unie legden de link met arbeidsrecht en Europees Recht. Ze bezochten de studenten en gaven de studenten een kijkje in ‘hun’ wereld.

 

Bron: www.cruyffinstitute.nl, 27 januari 2011

 

 

=O=

 

 

P E R S B E R I C H T
=================

Aan de redactie
Eerbeek, 8 april 2009

DOME ONTWIKKELT CONCEPT VOOR TOPSPORTACCOMMODATIE AMSTELVEEN

DOME Stadium Development Consultancy BV te Eerbeek heeft opdracht gekregen van de gemeente Amstelveen om een concept te ontwikkelen voor een nieuwe topsport-accommodatie.

De gemeente Amstelveen ziet de aanwezigheid van topsport binnen haar gemeentegrenzen als één van de pijlers onder haar citymarketing-beleid. Zonder een aansprekende, goed geoutilleerde én rendabele accommodatie is topsport echter niet mogelijk. Het project zal ondersteund worden vanuit de onlangs opgerichte Stichting Topsport Amstelveen (STAV). De STAV, primair in het leven geroepen om de topsportambitie van de gemeente Amstelveen te verwezenlijken, heeft inmiddels negen bedrijven bereid gevonden het project structureel te ondersteunen.

Uit een aantal adviesbureaus heeft Amstelveen DOME uitgekozen voor de ontwikkeling van zowel een concept als een businessplan. DOME-directeur Karel Aalbers (59) heeft ervaring met soortgelijke projecten in binnen- en buitenland. DOME heeft in dit verband een drietal bedrijven als partners geselecteerd: Inbo Architecten te Woudenberg, Urban Innovation in Capelle aan den IJssel en Roodadvies Communicatie te Rheden. Bedoeling is om eind van dit jaar een definitief plan van aanpak en een ontwikkelstrategie te presenteren.

Nadere informatie voor de pers:
DOME Stadium Development Consultancy BV
de heer K.J.J. Aalbers, directeur

 

 

UPDATE 9 juli 2009:

Op dinsdag 7 juli 2009 is de gemeente Amstelveen akkoord gegaan met het door Dome SDC aangeleverde concept van een Topsport Kenniscentrum. Dome is op verzoek van de gemeente inmiddels begonnen met het ontwikkelen van een businessplan.

 

UPDATE 7 december 2009:

Het concept van het Topsport Kenniscentrum is positief ontvangen door de Amstelveense gemeenteraad. In verband met de gemeenteraadsverkiezingen in maart aanstaande heeft de raad opdracht gegeven de realisatie van het project mee te nemen in de ophanden zijnde coalitieonderhandelingen. Intussen heeft de Stichting Topsport Amstelveen (STAV) opdracht gekregen haar voorbereidende activiteiten voort te zetten.

 

 

=O=

 

 

SAOEDISCHE DELEGATIE BEZOEKT GELREDOME
 

Een Saoedische delegatie heeft zondagochtend een bezoek gebracht aan stadion GelreDome in Arnhem.

Het betreft vertegenwoordigers van King Abdullah Sports City, een project in de Saoedische stad Jeddah dat vier tot vijf miljard dollar gaat kosten. GelreDome dient als voorbeeld voor het te bouwen voetbalstadion in Djeddah, dat een capaciteit moet krijgen van honderdduizend plaatsen. Het stadion is voorzien voor 2013.

Het gezelschap, met daarin een lid van het Saoedische koningshuis, werd rondgeleid door GelreDome-directeur Jasper van Amstel en voormalig Vitesse-voorzitter Karel Aalbers, de bedenker van het concept GelreDome.

 

Bron: Omroep Gelderland, 6 december 2009

 

 

=O=