English   |   Deutsch   |   EspaŮol   |   Nederlands

Dome is een internationale advies- en managementpraktijk op het gebied van grootschalige publieksaccommodaties. Het bedrijf is ontstaan als uitvloeisel van de ontwikkeling van het Arnhemse Gelredome, het geesteskind van toenmalig Vitesse-voorzitter en huidig Dome-directeur Karel Aalbers. Het vooruitstrevende concept van het multifunctionele voetbal- en evenemententheater Gelredome trekt internationaal grote belangstelling. Meest opvallende eigenschap van Gelredome is de verplaatsbare grasmat, een wereldprimeur die inmiddels in Gelsenkirchen navolging heeft gevonden. Maar de verborgen kracht van Gelredome is vooral gelegen in een uiterst doordacht en publieksgeoriŽnteerd totaalconcept, waarin de elementen service, comfort, sfeer en veiligheid centraal staan.

Of zoals Ernie Walker, voorzitter van de Stadioncommissie van de UEFA het zei: Gelredome is de belangrijkste ontwikkeling op het gebied van grootschalige publieksaccommodaties sinds de bouw van het Romeinse Collosseum. Ook na zijn periode als voorzitter van Vitesse, werd Aalbers regelmatig geconfronteerd met verzoeken vanuit diverse Europese landen om zijn kennis en ervaring ter beschikking te stellen.

Op veel plaatsen in Europa staan plannen op stapel voor de bouw van nieuwe stadions. De vraag naar specifieke expertise waarmee Aalbers zich zag geconfronteerd, heeft geleid tot de oprichting van Dome Stadium Development Consultancy.

Hoewel de omstandigheden overal anders zijn, staat in het advieswerk van Dome ťťn thema centraal: het rendement van een accommodatie is gelijk aan de mate waarin binding wordt gerealiseerd tussen publiek, stadion en bespeler(s). Anders gezegd: mensen besteden meer geld op een plek waar ze zich thuis en prettig voelen. In de accommodaties die Dome helpt te ontwikkelen wordt dit gegeven tot in de details uitgewerkt. Dome wordt het liefst al in de eerste fase van ideeŽnvorming bij een project betrokken.

Haar consultants zien een accommodatie niet als een gebouw, maar als een fysieke resultante van een integraal marketing-concept.Dome kan helpen bij het ontwikkelen van een dergelijk concept en bij de fysieke vertaalslag ervan.Maar ook op specifieke onderdelen (organisatiestructuur, vergunningen, commercie, milieu, veiligheid, logistiek, communicatie etc.) is de kennis van Dome beschikbaar. Ook kunnen de adviseurs van Dome om een second opinion worden gevraagd bij bestaande plannen. Dome kan zowel op project- als uurbasis worden ingehuurd.

Dome heeft een netwerk van specialisten om zich heen verzameld op wie desgewenst een beroep kan worden gedaan. Zij hebben stuk voor stuk hun sporen in de praktijk van stadionontwikkeling verdiend en zijn goed op elkaar ingespeeld. De opdrachtgever bepaalt of en in welke mate een beroep op hun know-how wordt gedaan, maar de relaties van Dome ervaren het als buitengewoon prettig dat op alle relevante kennisterreinen hoogwaardige ondersteuning kan worden geboden. Want ook hier geldt dat het succes van een project vaak wordt bepaald door het zwakste element.

Dome is een jonge, snel groeiende onderneming die op het punt staat in diverse Europese landen nieuwe vestigingen te openen. Deze kantoren combineren een grondige kennis van de lokale omstandigheden met de advieskracht van steeds dezelfde groep van internationaal opererende topconsultants. Dome koppelt loyaal partnership aan een doelgerichte en kostenefficiŽnte werkwijze.
 

 

Home

Dome in brief

Marketing based only

Cases

News

How to find us

Dome people

Links